Nieuwe Uitslag

 

Zellik is een deelgemeente van de gemeente Asse in de Belgische provincie Vlaams-Brabant (arrondissement Halle-Vilvoorde). Het dorp is sterk verstedelijkt en vergroeid met de Brusselse agglomeratie. De gemeente heeft momenteel ongeveer 9500 inwoners.

Zellik wordt in 947 in vermeld als `Sethleca`. Vernoemd naar de oudste Gallo-Romeinse bezitter Setilius en zijn nederzetting Setiliacum. Deze nederzetting op hoger gelegen terrein ontwikkelde zich later als Op-Zellik en is de huidige dorpskern van Zellik.

Asse-Zellik Jong. Hier kunnen wij kort over zijn. De plaatsen 1 t/m 15 is voor Willem de Bruijn met hokverzorger Wiebren. Op zich is dit niet vreemd. Wat wel de moeite is om te vermelden is dat de 8-6168019, die als eerste op lijst de mand in ging, vorige week op Duffel ook al de eerste van Willem was. Dit betekende in het samenspel Gouwe & IJssel de 5e tegen 4108 duiven. Zoals het zich nu laat aanzien wordt dit een kanjer.

Asse-Zellik Oud. Hier is de eerste prijs een prooi geworden voor de (bijna) alleskunners uit Reeuwijk. Alleen met jonge duivenvluchten lukt het nog niet helemaal. We hebben het hier over Bas en Gerard Verkerk. Zij presteren het om de plaatsen 1, 2, 8, 9 en 10 voor zich op te eisen. De doffer 7-1277423 en de duivin 7-1277180 deden onderling een wedstrijd. Met als eind resultaat dat zij tegelijkertijd de antenne toucheerden.  De snelheid die zij bij ontwikkelden was 1300.849 mpm. Met recht een close finish.

Agen. De stad ligt in het zuiden van Frankrijk en in het zuidwesten van het département Lot-et-Garonne. Het centrum is gesitueerd tussen de rechterkant van de rivier Garonne en het Canal latéral à la Garonne, ongeveer halfweg tussen Bordeaux (132km) en Toulouse (107km) en dicht aan de A62 autoroute. Verder ligt de stad aan de N21 die van Limoges naar Lourdes loopt. In de gemeente ligt spoorwegstation Agen.

Hier vandaan vertrokken op 13 juli om 7.00 uur de 226 duiven die door ons inkorfcentrum bij elkaar waren gebracht. De winnaar is onze vriend uit Alphen a/d Rijn, Bert de Graaf. Later in de week komt hier een reportage van hem te staan.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

Voor het bekijken van de uitslag Asse-Zellik jong, klik hier op  Asse jong

Voor het bekijken van de uitslag Asse-Zellik Oud, klik hier op  AsseOud

Voor het bekijken van de uitslag Agen, klik hier op  Agen

 

 

 

 

.

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 8 =