Verslag Bergerac 07-08-2020

FOND IN HET GROENE HART

NIC de Snelvlucht, Bodegraven

Mario de Vogel uit Bodegraven triomfeert opnieuw, nu op loeizware Bergerac. Ook Bert de Graaf uit Alphen aan den Rijn pakt weer uit.

Er staat dit jaar geen maat op de prestaties van de duiven van jongeling Mario de Vogel. Na zijn prachtige overwinning op St. Vincent was het nu weer raak op Bergerac. Naast twee supervroege duiven ook nog eens negen van de elf ingekorfde duiven op de uitslag krijgen – onder deze omstandigheden – is een echt huzarenstukje te noemen. Precies 20 liefhebbers hadden 131 duiven ingekorfd voor het aan de voeten van de Pyreneeën gelegen Dax. Uiteindelijk is men uitgeweken ( of blijven steken?? ) bij het 160 kilometer dichterbij gelegen Bergerac. Het startsein voor deze nationale marathonvlucht was op vrijdag 7 augustus jl. om 10.00 uur en deze lossing was te volgen op de NPO-site. Ondanks dat de duiven op de eerste 300 kilometer een lichte zuidenwind hadden, moesten zij   natuurlijk wel afrekenen met een verzengende hitte die in midden Frankrijk naar ruim boven 35 graden. Om 11.27 uur was het Mario de Vogel uit Bodegraven die zijn als derde getekende 2-jarige nestduivin NL-18-1102049 mocht verwelkomen. Over de 863 kilometer haalde de winnares – ingekorfd op een jonkie van 10 dagen – 821,751 m.p.m. en dat was goed was voor de eerste prijs in ons inkorfcentrum, nationaal een tweede plaats in sector 2 en derde totaal. De duivin is eigen kweek en  een dochter van zijn beste duif in 2019. In haar stamboom komen we namen tegen van Wijnands en Zn, C. v/d Laan (Montarkoppel ), clubgenoten Paul v/d Boogaard en Martin Wijtman. Een super prestatie van de bescheiden Mario waar een diepe buiging zeer op zijn plaats is. Zeer fraai tweede werd Bert de Graaf uit Alphen aan den Rijn die drie minuten later – 11.30 uur – zijn tweede getekende, wederom een duivin, draait. Ook deze duif heeft nationaal een topnotering en om de sensatie afgelopen zaterdag geheel compleet te maken: ook de constatering van Mario de Vogel’s tweede duif om 11.39 uur (!!!), eveneens een duivin, vijfde getekende was een bijzondere. Drie topnoteringen op één vlucht is een unicum binnen ons inkorfcentrum. Bert de Graaf kon hier niet bij achterblijven en pakt om 12.03 uur ook zijn tweede duif – een duivin – voor prijs vier. Cor van Oudshoorn uit Gouda klasseert zich met zijn als eerste getekende weduwnaar keurig met prijs vijf, tijd 12.32 uur. Bert de Graaf vervolgens eist dan prijs zes weer op, voor de Combinatie Rijneker uit Zevenhoven met prijs zeven. De prijzen acht, negen en tien zijn voor respectievelijk Mario de Vogel, Martin Wijtman en Cees Polfliet. Het is dan reeds 15.50 uur. Tegen 22.00 uur zijn er 31 duiven gearriveerd, de laatste twee prijsduiven zondagochtend rond 07.00 uur. Concluderend is dat op deze traag verlopen Bergerac de duiven redelijk goed zijn nagekomen. Dit ondanks de warmte en een bewijs dat ervaren, goed ingespeelde  ( fond ) duiven wel tegen een stootje kunnen. Dinsdag inkorven voor de laatste krachtmeting dit seizoen, opnieuw Bergerac dus. Allemaal veel succes!

NIC de Snelvlucht, Bergerac 131 duiven.

De eerste twintig van de uitslag:

1-3-9-15-16-18 Mario de Vogel ( Bodegraven ); 2-4-6-11 Bert de Graaf ( Alphen a/d Rijn ); 5 Cor van Oudshoorn ( Gouda ); 7 Combinatie Rijneker ( Zevenhoven ); 8 Martin Wijtman ( Bodegraven ); 10-20 Cees Polfliet ( Moordrecht ); 12-19 Mevr. Rimmelzwaan ( Alphen a/d Rijn ); 13-17 Paul v/d Boogaard ( Kamerik ); 14 Paul Scharleman ( Gouda )

Henk Vink


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *